Muoviputkien hitsaus
Muoviputkien käyttö on yleistynyt sekä teollisuudessa että uudisrakentamisessa.
Muoviputket kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita ja lämpötilavaihteluita ja ovat lisäksi sekä hankinta — että huoltokustannuksiltaan edullisempia.
Muovi on joissakin kohteissa jo syrjäyttänyt rosteriputkistot.
SähköMuhvi
Kaikissa sähkömuhvi osissa on sisäänrakennettu metallinen vastuslanka. Kun lanka kytketään virtalähteeseen, se lämpenee ja sulattaa ympärillään olevan muovimateriaalin, joka laajenee aiheuttaen putken ja putkiyhteen välisen hitsauspaineen.
Tyypillisesti sähkömuhvihitsaamalla tehdään teollisuudessa puhdas‑, jätevesi ja maakaasuputkistoja. Lisäksi maanrakennustöissä käytetään sähkömuhvihitsattuja liitoksia maanalaisissa putkistoissa. Muovina käytetään polyeteeniä.
Ekstruuder-hitsaus
Ekstruuder-hitsaamalla valmistetaan erilaisia PE- ja PP-muovisia rakenteita.
Hitsauskone lämmittää muovilangan kullekin muoville tyypilliseen lämpötilaan ja muovimassa syötetään käsiteltyyn, esivalmisteltuun hitsaussaumaan.
Tyypillisimpiä ekstruuder-hitsauskohteita ovat muovisäiliöt, kaivot ja erilaisten muovisten rakenteiden muokkaukset ja korjaukset.
Puskuhitsaus
Puskuhitsaus on menetelmä, jossa tasaiseksi höylätyt putkenpäät liitetään yhteen sulattamalla ja puristamalla ne sen jälkeen yhteen paineella.
Puskuhitsaamalla tehdään tyypillisesti maanalaiset vesi- ja viemäriverkostot.
IR-hitsaus
Infrapunahitsauksessa liitospinnat lämmitetään infrapunasäteilyn avulla. Erikoispiirteenä IR-hitsatussa saumassa on, että saumaan ei pääse epäpuhtauksia, koska säteilyn avulla siirretty lämpö ei vaadi lämmityspinnan koskettamista liitoskappaleiden välillä.
Tyypillisimpiä IR-hitsattuja putkistoja ovat lääketeollisuuden, puolijohdeteollisuuden ja puhtaanvedenkäsittely laitosten putkistot.
Pyydä maksuton kartoitus
Teemme yksityisille kotitalouksille täysin maksuttoman kartoituksen ja annamme hinta-arvion!